ANALISTEN SCHATTEN DAT ONGEVEER 1,7% VAN DE WERELD BITCOIN BEZIT…

Hoewel Bitcoin de afgelopen jaren massaal in opkomst is, zijn er nog steeds veel mensen op de wereld die de cryptocurrency niet bezitten. Schattingen van een vooraanstaande analist aan de ketting geven aan dat minder dan 2% van de wereld op de een of andere manier blootgesteld is aan Bitcoin.

BIJNA 2% VAN DE WERELD HEEFT BITCOIN: ANALYSE
Volgens Willy Woo, een toonaangevende Bitcoin on-chain analist, heeft op dit moment minder dan 2% van de wereld te maken met Bitcoin. Hij noemt specifiek het cijfer van 1,7%, wat suggereert dat 120 miljoen mensen blootgesteld zijn aan de belangrijkste cryptocurrency:

Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!
„Mijn beste schatting is dat 1,7% van de wereldbevolking blootgesteld is aan Bitcoin. 1,3% is de ondergrens. Met 1,7% is Bitcoin nog niet eens begonnen aan deze adoptie s-curve. Het staat op het punt om een pad te etsen, bij de huidige groei zal het een van de snelste stijgingen in de geschiedenis tot nu toe zijn“.

Zoals hij uitlegt, toont dit simpele feit aan dat er een exponentiële groei zal zijn in de prijs van de cryptocentrische munt als Bitcoin op grote schaal wordt geadopteerd. Woo noemt specifiek de groeipercentages van andere paradigmaverschuivende technologieën zoals het internet en mobiele telefoons. Als BTC in het huidige tempo blijft groeien, zal het een technologie zijn met „een van de snelste stijgingen in de geschiedenis“, legt hij uit.

Woo legde in een recente analyse uit dat hij denkt dat Bitcoin eind volgend jaar $200.000 of zelfs $300.000 zal hebben bereikt:

„Mijn topmodel dat $200.000 per Bitcoin Future suggereert tegen eind 2021 ziet er conservatief uit, $300.000 is niet uitgesloten. De huidige markt betaalde gemiddeld $7456 voor hun munten. Jullie zijn allemaal genieën.“

Grafiek van de macro-prijsactie van BTC met een prijsmodelanalyse door cryptohandelaar Willy Woo (@woonomic op Twitter).

Bron: BTCUSD van TradingView.com
GROEI OP KOMST
Velen verwachten dat het percentage van de wereld dat eigenaar is van Bitcoin snel zal stijgen in deze marktcyclus.

Alleen al van miljonairs wordt verwacht dat zij de komende jaren kapitaal zullen toewijzen aan deze space en-masse. Niall Ferguson, een financieel historicus van het Hoover Instituut aan de Standford Universiteit, zegt dat institutionele spelers en miljonairs Bitcoin zijn gaan accepteren:

„De acceptatie van Bitcoin als een digitaal goed, een quasi-digitaal goud, is versneld door deze pandemie. Bijna elke maand heeft een belangrijk figuur in de reguliere beleggingswereld gezegd: „OK, nu zal ik BTC serieus nemen“. Dit proces van institutionele adoptie moet verder lopen.“

Verder vond Blockchain Capital in een onderzoek dat bijna de helft van alle Amerikanen denkt dat Bitcoin de komende vijf tot tien jaar op grote schaal gebruikt zal worden. Verder denkt bijna een derde dat ze de komende vijf jaar de belangrijkste cryptocentrische valuta willen kopen.