BITCOIN OM SNEL HET KOOPSIGNAAL TE BEVESTIGEN DAT VOORAFGING AAN DE 2.000% RALLY VAN 2017

Ondanks de 150%-rally van de laagste punten van de capitulatie van maart, blijven er veel die macro bearish blijven op Bitcoin.

Neem het voorbeeld van Peter Schiff, de CEO van Euro Pacific Capital en een prominente goudzoeker. Hij stelde onlangs dat hij verwacht dat het goud zich zal herstellen, maar dat hij nog steeds denkt dat Bitcoin verwikkeld is in een berenmarkt. Schiff ging zelfs zover te zeggen dat de dieptepunten van BTC in 2018 van $3.200 waarschijnlijk niet veel langer zullen standhouden.

Gelukkig voor het stierengevecht staat een cruciaal technisch signaal dat voorafging aan de macrorally van BTC in 2016/2017 op het punt om geregistreerd te worden door Bitcoin.

BITCOIN ZAL BINNENKORT EEN CRUCIAAL KOOPSIGNAAL BEVESTIGEN

Volgens een cryptoanalist staat Bitcoin’s macro Moving Average Convergence Divergence (MACD) op het punt om groen te kruisen op het maandelijkse tijdsbestek.

Mocht dit gebeuren, dan zal het een grote winst betekenen voor de stierenzaak. Bijvoorbeeld, voorafgaand aan de rally van minder dan $1.000 tot $20.000 eind 2017, vormde Bitcoin Era dit signaal. En voorafgaand aan de rally tot $14.000 in 2019, werd dit signaal gevormd.

Het potentiële kruis in de MACD is niet het enige signaal dat de lange termijn stierenzaak ondersteunt.

Afgelopen zondag merkte digital asset manager Charles Edwards op dat zijn indicator, de Hash Ribbons, een „koop“-signaal heeft afgedrukt:

„#Bitcoin Hash Ribbons „Koop“ signaal zojuist bevestigd. Het post-Halving signaal is bijzonder. Het zal waarschijnlijk erg lang duren tot de volgende keer. …en zo begint de grote stierenloop.“

Dit is belangrijk omdat het signaal is voorafgegaan aan parabolische rally’s in de prijs van BTC. Edwards vond in een vorig jaar gepubliceerde analyse dat de gain-to-peak van de „koop“-signalen van de indicator uitkomt op een gemiddelde van 5.520%.

BLOEDSTOLLENDE FUNDAMENTALS

De fundamenten zijn net zo bullish, hebben analisten gezegd.

Zoals eerder gemeld door de Bitcoinist, stelde Antoni Trenchev van Nexo dat Bitcoin nog steeds op het punt staat om 50.000 dollar te bereiken tegen het einde van 2020. Hij schreef dit sterke sentiment toe aan de aanwezigheid van gelddruk door centrale banken en de halvering van de blokbeloning:

Dus ja, ik blijf bij mijn voorspelling van 50K tot het einde van het jaar. Ik waardeer het dat het een gewaagde uitspraak is, maar de fundamenten zijn er en het momentum is ook daar aan het verschuiven„, concludeerde Trenchev aan de Bloomberg-journalist.

Dit optimisme is weerklank gevonden bij Adam Back, de chief executive van Blockstream.

De oude industriestafmedewerker en programmeur vertelde Bloomberg in een interview in juli dat BTC $300.000 in de komende vijf jaar zal raken. Als Trenchev, vermeldde de Rug ook gelddruk, maar voegde toe dat de banden en de onroerende goederen die waarschijnlijk lage risico-opbrengstverhoudingen hebben.

Back is ook een fan van PlanB’s stock to flow-model voor de Bitcoin-prijs, die voorspelt dat het actief de komende jaren zal stijgen tot $100.000-288.000 als gevolg van de halveringen.