Bitcoin yli 16 000 dollaria: Kuinka kauan se kestää?

Olkaamme rehellisiä, olit yllättyneempi kuin mikään, kun Bitcoin-kauppa oli yli 16 000 dollaria. Luulet luultavasti itsellesi: „Kuinka kauan tämä kestää?“

Kun kryptovaluuttakauppa on korkeimmillaan tammikuun 2018 jälkeen ja kasvanut yli 120 prosenttia vuoden alusta, ilmapiiri on vakaasti nouseva, mutta se voi muuttua joka minuutti. Kuten olemme nähneet maaliskuussa, hinta voi laskea kaksinumeroisilla prosenttiosuuksilla yön yli, ja markkinoiden nykyisellä tavalla tällainen pudotus johtuisi makrotaloudellisista markkinoista, ei pelkästään kryptovaluuttamarkkinoista erillään.

Blockchain-analytiikkayrityksen Chainalysis äskettäisen raportin mukaan Immediate Edge nousu ja lasku edelliselle viikolle osoittivat makrotekijöiden vaikutusta. Maanantaina Pfizerin COVID-19-rokotteen lupaavien uutisten takia salauksen hinta laski 15 800 dollarista 15 000 dollariin, mikä viittaa siihen, että Bitcoin on veto epävarmuuteen ja mitä enemmän epävarmuus markkinoilla on, sitä enemmän Bitcoin, jota sinun pitäisi pitää.

Kuitenkin, koska rokoteuutiset jäähtyivät ja pessimismi hiipui, samoin epävarmuus, ja Bitcoin rikkoi 16 000 dollaria. Raportissa ehdotettiin, että ennen kuin konkreettisia uutisia joko rokotteesta tai elvytyspaketista taloudellisten seurausten torjumiseksi ilmoitetaan, Bitcoin ja muut turvapaikan varat näkisivät vetäytymisen.

„Hinnat ovat nousseet siitä lähtien, mikä viittaa siihen, että rahoitusmarkkinoiden on nähtävä enemmän edistystä Covidissä ennen kuin turvapaikan omaisuus on vetäytynyt.“

Makroista eteenpäin kahden suurimman kryptovaluutan, Bitcoinin ja Ethereumin, ketjun indikaattorit ovat olleet tukevia. Vaihtojen sisäänvirtaus viimeisen viikon aikana on lisääntynyt, mikä osoittaa, että ihmiset ottavat voittoa korkealla hinnalla. Tämän BTC: n ja ETH: n tarjonnan tasapainottamiseksi markkinoilla myös kaupan intensiteetti on kasvanut.

Ketjuanalyysi mittaa „kaupan intensiteettiä“, kun tilauskanta käy kauppaa pörssiin virtaaviin kryptoihin. Tämä mittari kasvaa myös, mikä viittaa siihen, että kryptovaluuttojen ostovoimaa tai kysyntää on riittävästi, vaikka sijoittajat myisivät yli 16 000 dollarin hintaan.

Vaikka tasapaino säilyy nykyisessä tilanteessa, se voi olla positiivinen, jos yllä mainittu epävarmuus jatkuu. Bitcoin näyttää nykyisillä markkinoilla olevan digitaalinen kulta, ja itse asiassa se toimii paremmin kuin itse kulta. Sijoittajat lähtevät salausmarkkinoille, koska he eivät ole varmoja siitä, mitä perinteisille osakkeille tapahtuu, jos taloudellinen lama jatkuu ja jos hallitukset jatkavat korkojen alentamista, myös joukkovelkakirjojen tuotto laskee. Perinteisten osake- ja velkaoptioiden lisäksi kulta on noussut liian nopeasti päästäkseen uudestaan, joten jäljellä oleva omaisuus on salaus ja tarkemmin sanottuna Bitcoin.

Koska Bitcoin-sijoitusten ensisijainen käyttötapa on yhteys markkinoiden epävarmuuteen, sijoittajien tulisi varoa volatiliteettia kaikkiin suuntiin, ei vain ylöspäin. Raportin lopussa todettiin,

”Hinta voi jatkaa kiipeilyä. Kerronta, käyttötapaukset ja markkinainfrastruktuuri eivät ole koskaan olleet parempia kryptovaluutalle … Nämä olosuhteet vähentävät makrotaloudellista epävarmuutta, sijoittajat tuottavat riittävän voiton salkunsa perusteella tai jos bitcoin lakkaa näyttämästä digitaaliselta kulta … Tämän vuoksi sijoittajien tulisi miettiä hintavaihtelu eikä vain hinnan arvostus. „